به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ حجتالاسلام دکتر محمدرضا باقرزاده اظهار داشت: تعداد کرسیهای آزاداندیشی که در حوزههای علمیه برگزار شده بسیار بیشتر از این تعداد است اما حدود ۱۰۰ کرسی آزاداندیشی حوزوی با اطلاع و ثبت در دبیرخانه کرسیهای آزاداندیشی حوزوی برگزار شد.
وی با اشاره به واگذاری اعطای مجوز راه اندازی انجمنهای علمی حوزوی، نشریات علمی و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی به حوزههای علمیه با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: اعطای مجوز به انجمنهای علمی و نشریات علمی چند سال است که انجام میشود اما دبیرخانه کرسیهای آزاداندیشی حوزوی چندی پیش راه اندازی شده است.
وی افزود: شخصیتهای حوزوی و صاحبان اندیشه و آرای علمی میتوانند از فضای کرسیهای آزاداندیشی حوزوی استفاده کرده و پس از ثبت و برگزاری کرسیها، مجوز و گواهی برگزاری کرسی آزاداندیشی حوزوی را دریافت کنند و از مزایای دانشگاهی و حوزوی برخوردار شوند.
به گفته دبیر کرسیهای آزاداندیشی حوزههای علمیه، اهمیت گواهی برگزاری کرسیهای آزاداندیشی حوزوی بیشتر برای حوزویان صاحبنظر است که در دانشگاهها مشغول فعالیت هستند، چون با استفاده از این گواهی، از امتیازهای لازم برای ارتقای آموزشی و پژوهشی بهره مند میشوند.
حجتالاسلام باقرزاده در مورد حمایت از کرسیهای آزاداندیشی حوزوی گفت: سبد حمایت از کرسیهای آزاداندیشی حوزوی نهایی نشده ولی در آئین نامه حمایت پژوهشی از طلاب و فضلا، برگزاری کرسیهای آزاداندیشی حوزوی درصدی از امتیازهای طلاب را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: انتظار میرود حمایتهای آموزشی، پژوهشی و رفاهی از صاحبان آرای علمی و برگزارکنندگان کرسیهای آزاداندیشی گستردهتر شود.
وی افزود: هر چند که حوزه علمیه به صورت سنتی از گذشته مهد آزاداندیشی بود و طلاب صاحبنظر توقع حمایت مادی را ندارند ولی این وظیفه و رسالت حوزه علمیه است که از تولید علم و اندیشه حمایت کند.
حجتالاسلام باقرزاده با اشاره به نوپابودن ساختار جدید کرسیهای آزاداندیشی حوزوی تاکید کرد: رایزنی زیادی با مراکز پژوهشی حوزوی انجام شده و بسیاری از مراکز آمادگی برگزاری کرسیهای آزاداندیشی حوزوی را در قالب ساختار جدید دارند.
نظر شما